Selamat Datang!

Projek Kandang ini dimulakan sejak bulan Ogos 2008. Bermula dengan 25 ekor kambing baka boer, dan sekarang jumlahnya sudah menjadi 93 ekor. Ini termasuklah baka jamnapari, feral dan katjang cross untuk tujuan akikah, korban dan lain-lain. Projek ini diusahakan secara solo, dengan bantuan ahli keluarga terdekat. Moga-moga berjaya hendaknya. Jika berminat untuk sama-sama belajar pasal kambing, nak beli kambing, nak kenal ngan tuan blog atau saja2 nk abiskan masa bersembang rajin2 kan lah tgn tu mendail 013-3676780 - Rizal hehehehehehe.................
Tuesday, October 18, 2011

Sudah 92 ekor......yes...yes...yes....

Salam again,

Alhamdulillah, kambing beranak kembar lg dan jumlahnya sudah 92 ekor, itupun selepas beberapa ekor telah dijual sepanjang tahun ni. Impian utk memiliki 100 ekor menjelang hujung tahun hampir tercapai insyaAllah doakan ya.

Perkembangan di kandang sedang di upgrade dengan kayu yg lebih kukuh, dah hampir siap 80% moga dlm seminggu ni siaplah hendaknya. Anak2 kambing pun sihat alhamdulillah dengan ada yg x menyusu ibu maka kenalah disusu botolkan budget pun makin bertambah mmm x pala asal sihat walafiat.

Raya korban hampir tiba, sudah ada yg bertanya kambing2 utk korban tapi kebanyakannya masih belum cukup umur dan terhad utk kegunaan sendiri. Plan nk sedekah sempena raya korban ni insyaAllah, kambingnya sudah dipilih jantan kacukan Boer/Jamna yg sihat dan boleh tahan besarnya, moga diberkati InsyaAllah.

Menjelang hujung tahun ni ada 3-4 ekor yg boleh disembelih utk tujuan akikah dan ada yg dah booking harap ianya berterusan la hendaknya.

Update lain...ayam2 kampung pun dah besar tunggu raya haji nak sembelih insyaAllah dan itik2 pun dh besar2 tunggu masa nk bertelur lps ni leh mkn telur masin non stop kikiki.........

Sekian update dari RDS Farm.....wasalam.

No comments:

Post a Comment